Jasper
12 februari 2020 - Jasper, Canada
Maandag 10 februari
Vandaag splitsen we op, 3 gaan er skiën en snowboarden en 1 gaat op wildlife excursie. We gaan wel gezellig met z’n allen ontbijten en dat betekent dus weer vroeg op want ik word al om 09.00 uur bij het hotel opgehaald. We ontbijten deze keer niet in het hotel maar een stukje verderop in de straat. Geweldig ontbijt waar je letterlijk de hele dag op kan teren. Ik word uitgezwaaid door iedereen en dan ga ik op weg met Steve. We pikken nog 3 anderen op en dus gaan we uiteindelijk met z’n vieren op pad. We vertrekken en komen al snel een andere tourleader tegen die zegt dat er 5 elks zijn gespot ten westen en dus zetten we koers naar het westen van Jasper. Het schijnt maar een klein stukje te zijn maar we zijn er toch voorbij gereden en dus keren we weer terug en op de terugweg zien we ze inderdaad liggen, vlak langs de kant van de weg en we kunnen de zijdeur van de bus openschuiven voor de perfecte foto. We rijden door naar de oostkant van Jasper, dezelfde weg als waar we zijn binnengekomen. Dit blijkt de plek te zijn voor de bighorn sheep, we zien ze ook wel maar erg ver weg. Maar de route en het uitzicht is niet normaal. De zon schijnt en met die blauwe lucht komen de bergen nog mooier uit. We rijden weer terug naar een plek waar regelmatig elks worden gespot maar geen geluk. Verderop zien we nog wel een deer en uiteindelijk rijden we naar Maligne overlook waar een geweldig uitzicht is over Jasper. Steve legt nog wat uit over de verschillende geweien en berenafdrukken. Dan zit deze tour erop en word ik weer afgezet bij het hotel. Mijn taak voor de middag is om onze watervoorraad weer aan te vullen en dus loop ik naar de supermarkt die naast het hotel ligt. De rest van de middag ga ik lekker shoppen. Maar na 3 souvenirshops heb je ze allemaal wel gezien. Ze hebben allemaal dezelfde spullen. Ik heb nog wel een lekker vest gekocht. Ik loop een rondje verder door het dorp en weer langzaam terug naar het hotel. Inmiddels is er ook bericht vanaf de berg dat ze nog een afdaling gaan doen en rond 15.00 uur weer terug zullen zijn. Ik ga nog even douchen en dan zie ik ze al weer terugkomen. Ze hebben lekker geskied maar ik hoor ook een hoop geklungel. De een heeft een koprol gemaakt en de ander een blauwe nagel overgehouden en uit zijn broek gescheurd. Maar verder geen ernstige verwondingen alleen 3 dagen spierpijn. We besluiten om toch nog maar een rondje Maligne te doen om toch hopelijk die moose te spotten. We hebben een hoop lol maar geen moose. We maken maar weer een selfie en er worden een paar snow angels gemaakt. Maar die moose laat zich weer niet zien. Op de terugweg rijden we nog wel bijna een paar elks omver, die midden op straat staan, maar verder is er niet veel te zien. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. Vanavond hebben we besloten om te gaan kaasfonduen en dus lopen we richting het restaurant. Erg leuk restaurant en zeer goed eten. Maar zoals iedere avond storten we na het eten weer helemaal in en dus liggen we er weer lekker vroeg in.

Klinkt goed Carmen, veel plezier nog eventjes !!
Ben benieuwd naar alle foto's straks, gelukkig doen we geen fotowedstrijd.
Enjoy nog eventjes!